Nagyvilág

Lengyel film kapta a 11. Primanima fődíját

2023. október 16. – írta

Véget ért a 11. Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál, amelyet október 11. és 14. között rendeztek meg Budaörsön. Idén 25 díjat osztottak ki, a filmeket számos különdíjjal jutalmazták a zsűrik. Bemutatkozott a Sziluettek versenyprogram, és idén másodszor átadták az animációs szakmai munkásságot elismerő My Beloved Animation díjat.

Közel 100 rövidfilmet nézhetsz meg idén a Primanimán

2023. szeptember 27. – írta

Berlinálét, Cannes-t és Annecyt megjárt animációk érkeznek a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválra. Október 11. és 14. között 11. alkalommal lesz a fiatal animációsoké a főszerep Budaörsön, ahol idén is izgalmas filmválogatásokkal, kiváló diák-, vizsga- és diplomafilmekkel, nagyszerű szerzői rövidfilmekkel, szakmai programokkal és egy premier előtti mozifilmmel találkozhatnak az érdeklődők.

38 rövidfilm versenyez idén az Alter-Native-on

2023. szeptember 27. – írta

Idén 888 rövidfilmet neveztek az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál versenyprogramébe, ebből az előzsűri döntése nyomán 38 alkotást vetítenek majd le a marosvásárhelyi Kultúrpalotában, a november 1. és 5. közötti fesztiválon. Románia legrégebbi és legnagyobb független rövidfilmfesztiválját idén 31. alkalommal szervezi meg a Maros megyei MADISZ.

Befejeződött a Sirokkó című magyar-marokkói film forgatása

2023. szeptember 20. – írta

A 60-as években játszódó történetből utolsóként pont azt a jelenetet rögzítették Marrákes környékén, amelyben a főszereplők megérkeznek az agadiri földrengés után romos városba, míg a teljes marokkói régióban a valóságban is nagy erejű földrengés pusztított.

Átadták a 19. CineFest díjait

2023. szeptember 9. – írta

Ma este átadták a 19. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjait. A fesztivál zárásaként a közönség az Arany Pálma-díjas Egy zuhanás anatómiáját (Anatomie d'une chute) láthatta.

Vendégek és közönségtalálkozók a CineFesten

2023. augusztus 30. – írta

A miskolci filmfesztivál szervezői közölték, kiket várnak a fesztivál idei kiadására. Vendégeik között lesznek legendás alkotók – Jean-Marc Barr, Almási Tamás, Gulyás Gyula – és fiatal visszatérők – Reisz Gábor, Tóth Barnabás, Szakonyi Noémi Veronika – egyaránt.

Szűrő
Kategóriák

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat