Romániában végzik az utolsó simításokat az Un Certain Regard-szekció nyitófilmjén Romániában végzik az utolsó simításokat az Un Certain Regard-szekció nyitófilmjén

Romániában végzik az utolsó simításokat az Un Certain Regard-szekció nyitófilmjén

A Cannes-ban törzsvendégnek számító Szergej Loznica Donbass című filmje nyitja a filmfesztivál Un Certain Regard szekcióját május 9-én. A német-francia-ukrán-holland-román koprodukcióban készülő film utómunkáit a bukaresti Digital Cube végzi.

A Cinéfondation szekcióban versenyző román rövidfilm mellett ez lesz Románia hozzájárulása a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál válogatásához. A Digital Cube vezetője szerint a bemutató után még dolgoznak a filmen.

A film operatőre a moldovai származású Oleg Mutu, aki Cristian Mungiu 4 hónap, 3 hét és 2 nap (4 luni, 3 săptămâni și 2 zile) és A dombokon túl (După dealuri) című filmjén is dolgozott. Az operatőr harmadszor dolgozik Loznicával a Ködben (V tumane, 2012) és A szelíd teremtés (Krotkaja, 2017) után. A Kelet-Ukrajnában zajló filmet Krivoj Rog városában forgatták február 13. és március 29. között.

A főszerepeket Tamara Jatszenko, Ljudmila Szmorodina, Oleszia Zsurakovszkaja, Borisz Kamorzin, Thorsten Merten, Szergej Russkin és Petro Pancsuk játszák, a filmben kisebb szerepet alakít a moldovai származású, Bukarestben élő színész, Valeriu Andriuță, aki A szelíd teremtésben (Krotkaja) is játszott. (Film New Europe)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat