Nem örülnek a rendezőnő szülővárosában a Portman-film forgatásának Nem örülnek a rendezőnő szülővárosában a Portman-film forgatásának

Nem örülnek a rendezőnő szülővárosában a Portman-film forgatásának

Háborognak a filmesek jelenléte miatt annak a jeruzsálemi városnegyednek a lakói, amelyben Natalie Portman első önálló rendezői munkáját, az A Tale of Love and Darkness című háborús drámát forgatják.

Natalie Portman (szül. Natalie Hershlag) szülővárosában, Jeruzsálemben forgatja első önálló egészestés játékfilmjét, a világhírű izraeli író, Amos Oz azonos című regényének adaptációját. A színésznő részt vett a film forgatókönyvének a megírásában, és maga alakítja a főszerepet is.

Az izraeli ultraortodox szerzetesek nem örvendenek a híresség hazatérésének, és a forgatás leállításáért kardoskodnak – adta hírül a The Guardian. Az ok: idegenek árasztották el lakóhelyüket, a Nahlaot negyedet.

Az elégedetlenkedők levélben kérték Rachel Azaria képviselőt, hogy tiltsa be a forgatást, főképp azzal indokolva kérésüket, hogy a filmesek „a zsinagógák körüli érzékeny területeket” is lefényképezik. Az aláírók azt panaszolják, hogy őket senki sem értesítette arról, hogy mit terveznek a lakóhelyük közelében, emiatt korábban is számos ellenséges tartalmú üzenettel rótták tele a forgatócsoport közelében levő falakat.

A panaszosok nem azt a választ kapták a hatóságtól, amire számítottak. A politikus elutasította a kérésüket: „A város vonzereje, egyedi arculata, a film- és televíziós ipar győz. Az elmúlt években Jeruzsálemben tapasztalt filmes lendület Natalie Portman nahalotbeli jelenlétének köszönhetően megmarad.”

Az amerikai filmcsillag – akit legutóbb a Your Highness, a No Strings Attached, a Thor vagy a Hesher című filmekben láthattunk – családostul visszaköltözött szülővárosába a forgatás idejére.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat