Rekordbevételt várnak az új Star Trek-film észak-amerikai premierjétől Rekordbevételt várnak az új Star Trek-film észak-amerikai premierjétől

Rekordbevételt várnak az új Star Trek-film észak-amerikai premierjétől

85 millió dolláros rekordbevételt várnak az elemzők az észak-amerikai mozikban május 17-től látható Sötétségben – Star Trek című sci-fi premierjétől – írta a Variety filmes portál.

A 2009-es Star Trek-film folytatásaként J. J. Abrams rendezésében, 186 millió dollárból forgatott, három dimenziós új epizód iránt a szakértők szerint a decemberben közzétett első reklámfilmje óta nő az érdeklődés, amelyet a „szájpropaganda” a bemutatóig óriásira duzzaszthat.

A Star Trek-univerziumot újraélesztő első Star Trek-film, amelyet már Abrams jegyzett, debütálása hétvégéjén 70 millió dolláros jegybevételt ért el és forgalmazását végül 385 millió dolláros globális jegyeladással zárta.

A Sötétségben eredetileg normál technikával készült, csak az utómunkákon konvertálták három dimenzióssá. A filmet Imax-mozikban is vetíteni fogják.

A Chris Pine (Kirk kapitány), Zachary Quinto (Spock) és Benedict Cumberbatch (John Harrison) sztárnévsort felvonultató sci-fit a korábbinál akciódúsabb, lendületesebb filmként reklámozzák. „Az első filmben Kirk még egy kicsit éretlen volt a kapitányságra. Az új részben látjuk majd, hogy kiérdemli a széket” – jelentette ki Pine a közelmúltban.

A Paramount és a Skydance Productions gyártásában született filmet május 16-tól játsszák a magyar mozik.

(MTI)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat