Nem Spielberg esete a Csillagok háborúja Nem Spielberg esete a Csillagok háborúja

Nem Spielberg esete a Csillagok háborúja

Miután a Disney október végén megvásárolta a LucasFilm stúdiót, és közzétette az új Csillagok háborúja-trilógia produkciós terveit, folyamatosan találgatják, hogy ki lehet a filmek rendezője.

A rajongók toplistáját mostanig Steven Spielberg vezette – írja a The Guardian –, hiszen az ET, a Harmadik típusú találkozások és a Jurassic Park rendezőjeként nem áll távol tőle a sci-fi műfaja. Ráadásul az Indiana Jones-filmeken együtt dolgozott a Star Wars alkotójával, George Lucasszal.

Lucas azonban eltávolodott a Csillagok háborújától produkciós cége eladásával, Spielberg pedig azt nyilatkozta az Access Hollywood riporterének, hogy nem érdekli a 7. rész rendezése: „Nem, nem! Nem az én műfajom. Ez a legjobb barátom, George műfaja.” 15 évvel ezelőtt megkérdezte Lucast, hogy csinálhatna-e egy Csillagok háborúja-filmet, de ő nem akarta – írja a The Guardian. „Megértem, mert ez az ő gyereke, az ő ujjlenyomata. Ő tudja, hogy nekem ott van a Jurassic Park és a Raiders. De Georgé a Star Wars, nem hiszem, hogy bármi indíttatást érezne arra, hogy megossza velem” – idézi az online lap Spielberg 2002-es nyilatkozatát.

A Disney korábban felfedte az új filmek írójának a kilétét: Michael Arndtról van szó, A család kicsi kincse (Little Miss Sunshine) és a Toy Story 3 Oscar-díjas forgatókönyvírójáról.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat