Válsággal zár a Jameson CineFest Válsággal zár a Jameson CineFest

Válsággal zár a Jameson CineFest

Az Oscar-díjas Curtis Hanson Válság a Wall Streeten (Too Big to Fail) című műve zárja a 8. Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált. Az HBO 11 Emmy-díjra jelölt filmjét most először vetítik Magyarországon.

Az HBO saját gyártásában, William Hurt, James Woods, John Heard, Paul Giamatti és Topher Grace főszereplésével készült gazdasági-politikai dráma betekintést nyújt a legújabb gazdasági világválság közvetlen kirobbanásának előzményeibe. A szövevényes történetet Curtis Hanson dokumentarista rendezéssel és a suspense kivételes adagolásával teszi kihagyhatatlan élménnyé.

Az Andrew Ross Sorkin bestselleréből készült Válság a Wall Streeten európai premierje néhány napja, a szeptemberi Deauville-i Filmfesztiválon volt. A produkció jóval a hazai tévépremier előtt, a Jameson CineFest szeptember 24-i zárógáláján lesz először látható Magyarországon – ráadásul nagyvásznon. A magyar HBO jövőre tűzi műsorra a Curtis Hanson rendezte filmet.

A szeptember 17-én kezdődő 8. Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon összesen 73 filmet mutatnak be: 29 nagyjáték-, 19 kisjáték-, 10 dokumentumfilmet, valamint 15 animációs művet.

A 140 nevezett dokumentumfilmből összesen 10 került a 8. Jameson CineFest – Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál dokumentumfilmes versenyébe. A közép-európai HBO két dokumentumfilmje is szerepel a mezőnyben: a magyar HBO Nagy Viktor Oszkár rendezésében készült filmje, a Két világ közt a menekültlét nehézségeivel foglalkozik, míg a lengyel HBO alkotása, a Szeretők a fogyatékkal élők életéről szól.

Az amerikai filmek és sikerszériák mellett a magyar HBO a hazai filmkészítésre is nagy hangsúlyt fektet. Eddig hat magyar dokumentumfilm készült csatornánk égisze alatt, amelyek hazai és nemzetközi viszonylatban is jól szerepelnek: a hegedűs Pusker nővéreket bemutató Láthatatlan húrok az idei Magyar Filmszemle dokuszekciójának fődíjasa lett, és Krakkóban, illetve a torontói HotDocs-on is nagy sikerrel vetítették. A Két világ közt pedig a Jameson CineFest mellett egy skóciai dokumentumfilm fesztiválra bekerült, ahol idén októberben vetítik. Hamarosan pedig érkezik a magyar HBO első folytatásos sorozata, a Herendi Gábor és Fonyó Gergely rendezésében készült Társas játék.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat