3D-s horror készül a budapesti Vidámparkban 3D-s horror készül a budapesti Vidámparkban

3D-s horror készül a budapesti Vidámparkban

Brit és amerikai színészekkel és magyar stábbal forog a Gingerclown című horrorkomédia a budapesti Vidámparkban. A munka augusztus 8-án kezdődött, és szeptember elejéig tart.

Hatvani Balázs, a film író-rendezője szerint varázslatos hangulata miatt választotta a Vidámparkot a forgatás helyszínéül. „Ideális egy horrorvígjátékhoz. A közönség által ismert terek mellett mi bemehettünk az elzárt részekre is, például a barlangvasút ódon műszaki, gépészeti részlegébe".

A rendező hosszú válogatást követően választotta ki a női főszerepet alakító Erin Hayes-t és Ashley Luke Lloydot, mindketten a brit színjátszás fiatal tehetségei.

A történet szerint Sam Tully, a középiskola „lúzere", hogy bizonyítsa rátermettségét az őt szívató focicsapat tagjainak, bemegy az évtizedek óta elhagyatottan álló vidámparkba. Abban bízik, hogy így elnyerheti az egyik hátvéd, Biff barátnője, Jenny tetszését is. A lány végül nem hagyja, hogy Sam egyedül vágjon bele a kalandba, így együtt néznek szembe a vidámparkot megszálló gonosz lényekkel.

Hatvani Balázs elmondta, hogy a film 1983-ban játszódik, és a 1980-as évek klasszikus horrorfilmjeinek világát idézi meg.

A szörnyek hangját olyan ismert színészek kölcsönzik, mint a Rocky Horror Picture Show-ban is szerepelt Tim Curry vagy Lance Henriksen, aki A bolygó neve: Halálban játszotta Bishopot, a robotot. Hallható lesz a Gyűrűk ura Grimájaként is feltűnt Brad Dourif, a Rendőrakadémia „hangváltoztatója", Michael Winslow vagy a Szárnyas fejvadászból ismert Sean Young.

A Gingerclown 3D-ben készül, és az alkotók terveik szerint az egész világon forgalmazzák majd.

(hír24)

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat