Ingyenes művészeti táborok a miskolci vasgyárban Ingyenes művészeti táborok a miskolci vasgyárban

Ingyenes művészeti táborok a miskolci vasgyárban

Ingyenes színházi, filmes, helytörténeti, zenei és írótáborokat szerveznek Miskolcon. A volt vasgyár területen tartják a programokat helyi fiatalok részvételével, július utolsó és augusztus első hetében.

Élet költözik egy halott gyárba: július végén egyszerre több, a kortárs művészet megértését és az alkotókedv felkeltését célzó tábort tartanak a volt vasgyárban, középiskolás fiatalok részvételével – közölte Kishonthy Zsolt, a programsorozat egyik vezetője.

A Tudásgyár projektnek több célja van: egyrészt, hogy a miskolci fiatalok megismerkedjenek az egyes művészeti ágakkal, illetve, hogy a mai kortárs művészeti élet meghatározó alakjaival találkozhassanak, beszélgethessenek. A vendégek között feLugossy László képzőművész, Balázs Zoltán színházi rendező, M. Tóth Géza animációs rendező, valamint Dyga Zsombor, Pálfi György, Török Ferenc és Groó Diána filmrendező is megtalálható.

A Tabu-táborban például a mai hazai független színjátszás meghatározó csoportja, a Maladype közreműködésével előadás születik; harminc diák a tabuk témáját feldolgozva vesz részt színházi foglalkozásokon, próbákon. A közös munkából születő produkciót augusztus 4-én láthatja a közönség, a Factory Fesztiválon.

A színházi tábor mellett jelenleg is zajlik a MŰÚT Írótábor és a Vasgyár-helytörténeti tábor, kedden indul a Filmgyár elnevezésű program, pénteken pedig A zene legyen veled nevet viselő zenei tábor.

A Szépmesterségek Alapítvány és a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub közös pályázata csaknem 70 millió forintot nyert a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) kiírásán. A pénzből megvalósuló projekten a két pályázó a kortárs művészetek több területén nyújt ingyenes képzési lehetőséget jellemzően középiskolás fiatalok és részben egyetemisták számára.

A képzéseken összesen több mint ötszáz fiatal vesz részt rendszeresen 17 hónapon át, több mint 400 foglalkozáson. A szakkörök, műhelyek, táborok, rendezvények nagyrészt a volt vasgyár területén zajlanak.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat