Kolozsváron is Anim'est Kolozsváron is Anim'est

Kolozsváron is Anim'est

Október 22. és 24. között negyedik alkalommal látogat el Kolozsvárra az Anim'est Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. Sor kerül az október 8–17. között Bukarestben tartott szemle díjnyertes alkotásainak levetítésére, valamint jelen lesz a francia Studio Metronomic animációs vállalat két munkatársa, Jeremy Rochigneux és David Alapont, és videoklipek bemutatására is sor kerül.

Bemelegítésképpen, október 21-én, csütörtökön 18 órától a tavalyi Anim'est díjazott filmjeiből láthatnak összeállítást az érdeklődők, amit majd az idei nyertes alkotások, köztük Felméri Cecília Mátyás, Mátyás című animációja követ. Október 22-én, pénteken 16 órától a MOME diákjainak rövidfilmjeit lehet megtekinteni, majd 18 órától Jankovics Marcell Ének a csodaszarvasról c. 2001-es alkotását vetítik a Győzelem (Victoria) moziban.

A további programok közül mindenképp ki kell emelni Jeremy Rochigneux és David Alapont mesterkurzusát, melyre október 23-án, 13 órai kezdettel kerül sor a Francia Kulturális Központban. Az ingyenes program keretén belül az animációk kedvelői többet megtudhatnak arról, hogy mi az igazán jó animációk titka, és betekintést nyerhetnek a Studio Metronomic által használt technikák rejtelmeibe is. A francia stúdió legjobb rövidfilmjeiből és videoklipjeiből készült összeállítást október 23-án, 18 órai kezdettel lehet megtekinteni a Victoria (Győzelem) moziban.

A fesztivál egyik különlegessége a Videoclip & Advertising (Videoklip & Reklám) verseny, melynek keretén belül 13 országból 28 videoklip, valamint 8 országból 15 reklám száll versenybe a fődíjért. Videoclip & Advertising kisfilmjeinek levetítésére október 22-én, pénteken 20 és 22 órától kerül sor.

Az Anim'est bőséges felhozatalát még közel sem merítettük ki az említettekkel, a teljes program (PDF-ben) az Anim'est honlapján olvasható.

A Victoria moziban tartandó vetítések ára 9 lej.

Címkék

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat