Magyar népmesék Chicagóban, magyar fődíj az OSKA Bright Film Fesztiválon Magyar népmesék Chicagóban, magyar fődíj az OSKA Bright Film Fesztiválon

Magyar népmesék Chicagóban, magyar fődíj az OSKA Bright Film Fesztiválon

Ismét díjazták a kecskeméti Magyar népmeséket Chicagóban, Kerecsendy Vilmos nyert az OSKA Bright Film Fesztiválon, és magyar dokumentumfilm kapta a Temps d’Adventure díjat – írja a filmhu.

Az Adrenalin és örvénylés című magyar dokumentumfilm a Temps d’Adventure díjat nyerte a spanyol Pireneusokban megrendezett Torellói hegyi-filmfesztiválon. Fodor Sarolta (producer) és Kollmann András (rendező) látványos alkotása két magyar siklóernyős műrepülő pilóta, Kézi Gábor és Takáts Pál történetét mutatja be. A film nemrég Svájcban a Les Diablerets filmfesztiválon a legjobb extrémsport-film díját kapta, a Franciaországban rendezett Coupe Icare-on pedig fődíjjal tüntették ki.

Magyar népmesék

Észak-Amerika legnagyobb és leghíresebb fesztiválján, a Chicagói Nemzetközi Gyermekfilm Fesztiválon ismét díjat nyert a kecskeméti rajzfilmstúdióban készült Magyar népmesék című rajzfilmsorozat. A 26. CICFF október 22-31. között került megrendezésre, ahol a Nagy Lajos által rendezett Köcsögkirály című epizód az animációs tv-műsorok között a 2. díjat kapta. A fesztiválra 40 országból több mint 200 filmet neveztek. Ugyancsak ebben a kategóriában, 2008-ban a kecskeméti Horváth Mária első díjat kapott a népmese sorozat Hogyan telt a gyermekkorom című epizódjáért.

Az OSKA Bright Film Festival történetében először egy magyar filmes, a Down-kórral élő Kerecsendy Vilmos hozta el a doku-kategória fődíját. Filmes ismereteit Kerecsendy a Nonprofit Média Központ Alapítvány Nézőpont Váltás elnevezésű képzési programja során szerezte. A mostani fesztiválon is bemutatott, 35 km című filmje tavaly a Nézőpont Váltás Filmszemlén közönségdíjat kapott. A dokumentumfilm az alkotó lakóhelyét, Vácegrest, illetve az úgynevezett Vácegres-feelinget mutatja be. A díjnyertes film megtekinthető itt.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat