Szerződést kötött az Erdélyi Magyar Televízió és az MTV Szerződést kötött az Erdélyi Magyar Televízió és az MTV

Szerződést kötött az Erdélyi Magyar Televízió és az MTV

Ingyen sugározhatja az Erdélyi Magyar Televízió az MTV határon túli műsorait – egyebek között erről is megállapodott Marosvásárhelyen a két televízió vezetője.

A dokumentumot Medveczky Balázs (a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke) és Nagy Zsolt (az Erdélyi Magyar Televízió munkáját felügyelő Janovics Jenő Alapítvány elnöke) Marosvásárhelyen írta alá szeptember 24-én, csütörtökön. „Célunk, hogy az Erdélyi Magyar Televízió a legnagyobb közép-európai kisebbség meghatározó hírforrásává fejlődjön – hangsúlyozta Szepessy Előd, az Erdélyi Magyar Televízió ügyvezető igazgatója, aki szintén részt vett az ünnepségen. Ebben nyújthat segítséget az a hosszútávra tervezett megállapodás, amellyel az MTV, a legnagyobb hagyományú magyar televízió tapasztalataira is építhetünk.”

A szerződés megkötése közben

A Magyar Televízió évek óta figyelemmel kíséri az Erdélyi Magyar Televízió létrejöttéért tett erőfeszítéseket. Elsőként a támogatók közül a magyar közszolgálati csatorna vezetői nyújtottak segítő kezet 2006 februárjában Marosvásárhelyen a szervezőknek. Felajánlottak például egyórányi, főműsoridőben vetíthető műsoranyagot az új csatornának, térítésmentesen.

A kétoldalú munka feltételei mára értek be, így az intézmények szakemberei együttműködési megállapodást készítettek elő. A szeptember 24-én aláírt szerződés az oktatás, a műsorgyártás és az archívumhasználat területén rögzíti az együttműködés kereteit. A kölcsönösségen alapuló egyezmény egyik fő eleme a műsorok cseréje: amíg az erdélyi partner díjmentesen sugározhatja az MTV határon túli műsorait, addig az anyaországi közvéleményt leginkább érdeklő, a romániai magyarság életével kapcsolatos hírekről az erdélyi tévések adnak át új partnerüknek anyagokat.

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Na de mi van akkor, ha megígérjük, hogy legfeljebb heti egy hírlevelet küldünk, és mindegyik hasznos lesz?

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat