Chico
Fekete Ibolya
2000
Chico

A Filmtett szerint: 5 10 1

5

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Chico

Színes, chilei, horvát, magyar, német, 112 perc, 2000
Eredeti cím
Chico

Történet

Ez egy kalandfilm. Nevezhetnénk ideológiai kalandnak, de ez egy valódi kaland: egy hosszú út forradalmakkal és háborúkkal, országokon és kontinenseken át. Hősünk félig spanyol, félig magyar, félig katolikus, és félig zsidó, aki Latin-Amerikában született és vált meggyőződéses kommunistává. Családja áthurcolta a fél világon: gyerekkori menekülés Che Guevara és Allende forradalmának összeomlásától megérkezés a "praktikus szocializmus"-ba - Magyarországra. Hogyan éli meg, amikor kiderül számára, hogy nem csak kommunizmus létezik, hogyan dolgozható fel az addigi önigazolás, az ideológiai koncepciók. Hősünk átrohan a fél világon ismét, és Horvátországban találja magát, mint hadi tudósító. Ez a film a valóságot fikciókkal elegyíti.

Ezt írtuk a filmről:

Figyelni, rögzíteni mindazt, ami velünk történik – Beszélgetés Fekete Ibolya rendezővel

A Karlovy Vary-i Fesztiválon és a 33. Magyar Filmszemlén aratott győzelme után Fekete Ibolya Chicója világkörüli útjára indult. A zágrábi bemutató előtt a filmkészítés mozzanatairól, a forrásként szolgáló valóságról, a dokumentumot és fikciót művészien egybemosó technikákról kérdeztem a rendezőnőt.

Interjú, 2002. május 15. – írta

A nagy mustra – A 33. Magyar Filmszemle játékfilmjeiről I.

30 játékfilm – az idei magyar filmszemle kínálata. Számos elsőfilmes és több hosszú hallgatás után jelentkező játékfilmes. Nagyformátumú történelmi tablók, a történelem mocskában vagy a hétköznapok apátiájában játszódó családtörténetek, a mítosz világát megelevenítő egészestés rajzfilm, jelenünkből kiragadott élet-szeletek, kitartott történetvezetésű életképek és jellemábrázolások.

Beszámoló, 2002. március 15. – írta ,

A nők, akik túl sokat tudtak – A szebbik nem a rendezői székben II.

Az előző részből megtudhattuk, hogy a kezdetek kezdetén még nem is számított extrém dolognak az, ha egy nő filmet rendezett, valamint azt is, hogy a filmkészítés iparosodásával időközben ez teljesen megváltozott. Ebben a részben megismerkedhetünk Európai filmes női pionírjaival, valamint a rendezőnők mai helyzetére is vetünk egy pillantást.

Tanulmány, 2010. április 10. – írta
 

A Filmtett szerint:

5

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat