Történelmi

Lucía

Fekete-fehér filmdráma, történelmi, 160 perc, 1968

Három szerelmi történet: A XIX század romantikája, a háború és csalások által meghurcolt nő; a harmincas évek bája és egy lány, aki a fenyegető politikai helyzetben a szerelem és a halál közt őrlődik; a hatvanas évek és egy fiatal parasztlány, aki jogait védi betegesen féltékeny férjével szemben. Két emlékezetes történet és egy komédia.

Quo Vadis, Aida?

Színes történelmi, háborús, 101 perc, 2020

1995. július 11.: a boszniai háború egyik legfájóbb és legvéresebb mészárlása zajlott le ekkor Srebrenicában, amiben több, mint 8000 ezer bosnyák vesztette életét. Az események közepette egy tolmács, Aida Selmanagic (Jasna Djuricic) próbálja magát és elsősorban családját (férjét és két fiát) megvédeni, akiknek férfi létük miatt jóval bizonytalanabb a sorsuk.

Judas and the Black Messiah

Színes életrajzi, filmdráma, történelmi, 126 perc, 2021

1967-ben, az FBI vezetősége nemzeti fenyegetésként azonosítja a Fekete Párducokat és kiemelkedő chicagói elnöküket, Fred Hamptont (Daniel Kaluuya). Az FBI, hogy Hampton egyre terjedő befolyását megállítsa, egy beépített embert küld a Fekete Párducok közé, kezdetben adatközlés céljából. Ez az ember Bill O’Neal (Lakeith Stanfield) lesz, egy pitiáner autótolvaj, aki ironikus módon éppen úgy bukik le, hogy az [...]

Ásatás

Színes életrajzi, filmdráma, történelmi, 112 perc, 2021

A 2. világháború elején egy brit özvegy felbérel egy autodidakta régészt, hogy rejtélyes képződményeket tárjon fel a földjén, de az ásatás nem várt fordulatot hoz.

Patria

Színes filmdráma, történelmi, tévésorozat, 2020

Két család története az ETA-féle terrorcselekmények árnyékában.

A vég nélküli lövészárok

Színes filmdráma, történelmi, 147 perc, 2019

1936. Andalúzia egy távoli kisvárosában Higinio szabó és városi tanácsos néhány hónappal ezelőtt elvette Rosát. Amikor kitör a polgárháború, Higinio a házában rejtőzködik Franco tábornok csapatai elől, de a szomszédjában munkálkodó bosszúvágy lebuktatja.

Josep

Színes animációs film, filmdráma, történelmi, 80 perc, 2020

Egy egykori francia csendőr a halálos ágyán, az unokájának meséli el a katalán grafikus Josep Bartolíhoz fűződő barátsága történetét. Minden a spanyol polgárháború végén, egy francia koncentrációs táborban kezdődik...

Ellenállás

Színes életrajzi, vígjáték, történelmi, háborús, 120 perc, 2020

A francia ellenállókkal együttműködve egy csoport tízezer árvát mentett meg a második világháború alatt.

A chicagói 7-ek tárgyalása

Színes filmdráma, történelmi, thriller, 129 perc, 2020

Ami békés tüntetésnek indult, erőszakos rendőrségi összecsapásba torkollott. Ami utána következett, azt a történelem egyik leghírhedtebb pereként tartják számon.

Magdolna

Színes filmdráma, történelmi, 97 perc, 2020

Bódi Mária Magdolna 1921-ben született Szigligeten és 1945-ben halt vértanúhalált Balatonfűzfő mellett, Litéren. A játékfilm Magdolna életének két napjára fókuszál, s ezek történéseit mutatja be egyszerűen, de szépen haladva előre az időben. Az egyik ilyen nap 1933 nyarán játszódik a Káli-medencében, a 12 éves Magdolna egy csodás, ugyanakkor tanulságos napját bemutatva. Magdolna ekkor ébred rá, sorsa [...]

Szűrő
Műfajok
Kiemelt kategóriák

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat