Püsök Botond

Püsök Botond

Filmjei a Filmtetten

Miyu

Színes dokumentumfilm, 20 perc, 2018
Rendező

Miyu, a tizenéves japán lány profi balett-táncos szeretne lenni. A szakmát jelenleg Budapesten tanulja, több ezer kilométerre családjától. A kulturális és nyelvi különbségek, valamint fizikai hátrányai ellenére, kitartóan készül élete egyik legnagyobb versenyére.

Nyugalom van

Színes dokumentumfilm, 12 perc, 2018
Rendező, Operatőr

Zsolt gyermekszívsebész. Szíveket operál és transzplantál, munkája gyerekek sorsát változtatja meg. Viszont mégsem engedheti meg magának, hogy túl közel kerüljön kis pácienseihez. Hogyan tud a naponta élet-halált érintő helyzetekben ember maradni?

Elolvasom a kritikát

Angela

Színes dokumentumfilm, 33 perc, 2016
Rendező, Operatőr, Producer

Egy erdélyi kis faluban Angela, egy fiatal cigány lány szülni készül. Bepillantást nyerünk a mindennapjaiba és töredékekben megismerjük kalandos múltját: az elrablásának történetét és azt, hogy jövendőbeli férje hogyan mentette őt meg az elrablók karmaiból. Amint kapcsolatuk története feltárul, megismerjük a lány családját és a környékbeli romák integrációs pr [...]

Kendeffy

Színes kisjátékfilm, 12 perc, 2015
Rendező

1833, Erdély. Egy szegény származású fiú gróf Kendeffy Ádám támogatásával ösztöndíjat nyer az első magyar viadalintézetbe. A történelmi ihletettségű kisjátékfilmben egy fiú felnőtté válásának lehetünk szemtanúi, története pedig összefonódik Erdély egyik legendás figurájának sorsával.

Csiga-biga (The Little Snail)

Színes kisjátékfilm, 8 perc, 2015
Producer

Iván, egy öt éves kisfiú felfedezi, hogy a szomszéd lány terhes. Vajon a pocaklakó is ugyanúgy egyedül érzi magát mit ő? Elindul, hogy megmentse potenciális barátját a szörnyű magánytól.

CONSUMMATUM EST – Az Urmanczy-örökség

Színes dokumentumfilm, 47 perc, 2014
Rendező

A film az erdélyi épített örökség egy kiemelkedő kincsét, a mára már szinte feledésbe merült maroshévízi Urmánczy-kastélyt és az Urmánczy család tagjainak drámai sorsát mutatja be. Az ötven percben nemcsak a kiemelkedő történelmi múltú család története tárul fel előttünk, hanem a leszármazottak mai életét is dokumentálja, azt, hogy milyen pozitív, illetve negatív vonzata [...]

Piros-fehér feketén, avagy kell egy csapat

Színes , 67 perc, 2010
Rendező, Vágó

A film a Hockey Club Csíkszereda jégkorongcsapat történetét kíséri végig, a kezdetektől a csapat megszűnéséig. A hokizni vágyó felcsíki gyerekek továbbre is arról álmodnak, hogy egyszer HC-s játékosok lesznek.

Angyalstop

Színes és fekete-fehér kisjátékfilm, 14 perc, 2009
Rendező, Forgatókönyvíró

2012-ben jött a szél, bemondták a tévében...

A mi Andreánk

Színes és fekete-fehér kisjátékfilm, 13 perc, 2008
Rendező

Andreáról mindenkinek megvan a véleménye, de azt senki nem tudja megmondani, hogy mi történt vele.

Elolvasom a kritikát

Püsök Botond

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat