Cătălin Mitulescu

Cătălin Mitulescu

Ezt írtuk róla

A vulkán közepében ülve – Beszélgetés Cătălin Mitulescu filmrendezővel

2001. december 15.

Bukarest-Bécs, 8.15. Nyáron vetítették, kis mozikban, déli órákban, kisérőfilmként, egy hasonlóan elfeledett fiatal rendező nagyjátékfilmjével együtt. Pedig már tavaly díjat nyert Bukarestben, most pedig a marosvásárhelyi Alter-Native Filmfesztiválon. Ki ez a srác, aki ennyi tud a vándorlásról, a „szerencsét próbálásról”?

Filmjei a Filmtetten

Heidi

Színes bűnügyi, filmdráma, 96 perc, 2019
Rendező

Egy idősödő rendőr olyan egy prostituáltat próbál felhajtani Bukarest külvárosában, aki hajlandó lenne tanúskodni egy szervezettbűnözési ügyben.

Elolvasom a kritikát

Utazás apánkkal

Színes vígjáték, filmdráma, 111 perc, 2015
Producer

A történet 1968-ban játszódik, egy román-német család Aradról elindul az NDK-ba, ahol idősebb fiú, Michael él, egy sebészeti beavatkozás és a beteg apa miatt. Emil, az öccse kíséri ki, de ekkor bekövetkezik a Prágai Tavasz, ami felülírja a terveiket.

Elolvasom a kritikát

Box

Színes vígjáték, filmdráma, 93 perc, 2015
Szereplő

Nyár, kockakövek, dél, ringó csípő, szellőben táncoló szoknya és kócos hajfürtök. A 19 éves Rafael követi a 34 éves Cristinát. A korkülönbség ellenére mindketten önkifejezésük megfelelő formáját keresik. A film során felnőtté érnek és megtanulnak kompromisszumot kötni. A film másfajta romantikus történet, mint amihez az amerikai filme szoktattak.

Elolvasom a kritikát

Loverboy

Színes filmdráma, 94 perc, 2011
Rendező, Forgatókönyvíró, Producer

Luca egy 20 éves nőcsábász, aki egy prostitúciós hálózatnak dolgozik. Egyszer azonban a gyönyörű és buja Veli szerelmi csapdájába esik. Tombol a nyár a duna-parti Hârşován, az autókból bömböl a zene, a lányok bronzbarnák és Veli folyamatosan Luca ágyában van. Az első szerelem még soha nem volt ennyire veszélyes.

Elolvasom a kritikát

Hogyan éltem túl a világvégét?

Színes filmdráma, 101 perc, 2006
Rendező, Forgatókönyvíró

A film főhőse egy román középiskolás lány, aki úgy érzi az egész élete megváltozik, amikor véletlenül összetörik az iskola folyosóján álló Ceaușescu-szobrot. A lányt kirúgják az iskolából, „bűntársa” megússza egy figyelmeztetéssel apja kommunista kapcsolatainak köszönhetően. Eva szakiskolába kerül, ahol megismerkedik Andreijel, akivel elhatározzák, hogy megszöknek az országból, miközben a [...]

Kapcsolódó cikk:

Cătălin Mitulescu

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat