Beszélj hozzá!
Pedro Almodóvar
2002
Beszélj hozzá!

A Filmtett szerint: 9 10 1

9

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Beszélj hozzá!

Színes és fekete-fehér, spanyol, 112 perc, 2002
Magyar cím
Beszélj hozzá!
Eredeti cím
Hable con ella
Nemzetközi cím
Talk to Her

Történet

Benigno négy éve ápol a kórházban egy autóbaleset következtében kómába esett táncosnőt. Aliciába már évek óta titokban szerelmes, most munkaidejének nagy részét mellette tölti. Nemcsak szerelmének, partnerének, de feleségének is tekinti az öntudatlan beteget. Egy nap új beteg érkezik a szobába. Lydia matador. A bikaviadalon olyan súlyosan megsérült, hogy ő is kómába esett. Marcos újságíró, Lydia egyik rajongója, minden nap látogatja az imádott nőt. Benigno megtanítja Marcost, hogyan kell kapcsolatot tartani a beteggel. Időközben a két férfi kötött mély barátság születik. Míg Lydia állapota egyre súlyosbodik, az orvosok felfedezik hogy Alicia terhes.

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Végtelenben összefutó anyák – Almodóvar matriarchális társadalma

A spanyol rendező életművében kiemelt szerepet kapnak az anyák.

Tanulmány, 2022. március 28. – írta

Sorsjegy vörös borítékban – Pedro Almodóvar: Hable con ella / Beszélj hozzá

Pedro Almodóvar Hable con ella (Beszélj hozzá) című, 2002-es filmjében a színvilág szorosan összefonódik az elbeszélés sokrétűségével, szinte már „sorsbefolyásoló” szereppel bír. A néző kettős csapdának van kitéve: miközben a cselekmény rejtélyeit, üres helyeit próbálja kitölteni, megoldásokat keres, addig a színtechnika megkomponáltsága minduntalan a képi mivoltot hangsúlyozza, nem engedi a belefelejtkezést a cselekménybe.

Tanulmány, 2003. november 15. – írta

Áramlás és kommunikáció – Pedro Almodóvar: Hable con ella / Beszélj hozzá

„Körben áll egy kislányka, lássuk, ki lesz a párja?” – a spanyol mester újabb díjnyertes alkotása táncról, mozgásról, szerelemről és a ki nem mondás tragédiájáról.

Tanulmány, 2003. november 15. – írta

Pedro szemüvege – Pedro Almodóvar: Hable con ella / Beszélj hozzá!

Ha a kortárs filmművészet örökös extravaganzája, Pedro Almodóvar nem a vászonra álmodna, rémképzetem szerint életmód-guruként hirdetné könyvét és hitvallását egy magazin hátsó oldalán a föld lakóinak. Mondjuk tíz egész öt euróért, az alábbi agymenéses szlogennel: „Ne legyél frusztrált, nem te vagy zavart, beteg. A világ gonosz és képmutató. Az igazság benned van. A vágyaid szépek, csak attól függ, honnan nézzük. Rendeld meg a könyvemet, és nézd Pedro szemüvegén át magad és a világot!”

Kritika, 2002. november 15. – írta
Támogass egy kávé árával!
 

A Filmtett szerint:

9

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat