Hódító Pelle
Bille August
1987
Hódító Pelle

A Filmtett szerint: 8 10 1

8

A látogatók szerint: 0

0

Szerinted?

0

Hódító Pelle

Színes, dán, svéd, 157 perc, 1987
Magyar cím
Hódító Pelle
Eredeti cím
Pelle erobreren
Nemzetközi cím
Pelle the Conqueror

Történet

Lasse felesége halála után fiával, Pellével útnak ered, hogy munkát találjon. Dániába mennek, ahol egy uradalmi birtokon sikerül állást találnia Lassénak. Itt sok megaláztatásban van részük, ám mindent eltűrnek, mert gyűjtik a pénzt arra, hogy kivándorolhassanak Amerikába. Pelle segít apjának a nehéz munkában és közben iskolába is jár. Amikor azonban el kellene indulniuk, Lasse közli fiával, hogy ő már öreg az utazáshoz...

Videó, előzetes, trailer

Jobb ha tudod: a Filmtett nem videómegosztó, videóletöltő vagy torrentoldal, az oldalon általában a filmek előzetesei nézhetőek meg, nem a teljes film!

Ezt írtuk a filmről:

Ez egy igen-igen kemény, kemény világ – Bille August: Pelle erobreren / Hódító Pelle, 1987

Dánia második Oscar-díjasa nemcsak újra és újra aktuálissá váló témája miatt örökérvényű alkotás, hanem kortalan filmnyelve miatt is.

Kritika, 2022. március 19. – írta

Matt százhatvan lépésben – Max von Sydow-portré

Tépelődő Bergman-hőstől a Csillagok háborúja idős világutazójáig, Jézus Krisztustól tettrekész ördögűzőn át a Sátánig, nagy formátumú gazembertől melegszívű családapáig minden filmszerepet eljátszott, ami csak forgatókönyvíró képzeletéből kipattant az elmúlt hetven esztendőben. Max von Sydow, a 20. század egyik utolsó színészbölénye csodamód gazdag, ezerszínű életművet hagyott hátra tavalyi halálával.

Tanulmány, 2021. július 3. – írta

A jegesmedve külföldi nagykövetei – A Nordisk Film története II.

Amiről mindeddig nem esett még szó, viszont fajsúlyos helyet foglal el a stúdió életében, az az animációs részleg, a Nordisk Tegnefilm története. Az egykor a Disney égisze alatt tevékenykedő Dave Hand producer-rendező még az 50-es évek elején a Ring, Frank & Rønde stúdióhoz került Vedbækbe. Børge Ring terve az volt, hogy Hand egy egészestés animációs filmet készítsen a Nordisknak, a stúdió pénzén.

Tanulmány, 2011. október 28. – írta
Támogass egy kávé árával!
 

A Filmtett szerint:

8

A látogatók szerint:

0

Szerinted?

0

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat