Címke: visky ábel

Nyilvános a 7. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál versenyprogramja

2021. január 5. – írta

A kolozsvári Visky Ábel Mesék a zárkából című filmje, Radu Ciorniciuc A mi otthonunk (Acasă, My Home) című, Európai Filmdíjra is jelölt román-német produkciója, a szintén EFA-jelölt Petite fille, Sébastien Lifshitz francia-dán koprodukcióban készült filmje is versenyez március 1. és 7. között a budapesti fesztiválon.

A fikció felszabadít – Interjú Visky Ábellel, a Mesék a zárkából rendezőjével

2020. augusztus 5. – írta

Visky Ábel első egészestés dokumentumfilmjében egyszerre két nagyon érzékeny szereplőkategóriával dolgozott: börtönbüntetésüket töltőkkel és hátrahagyott gyerekeikkel. Arra volt kíváncsi, hogy a mese és a film nyelve közelebb hozhatja-e egymáshoz a szétszakított családtagokat. A Mesék a zárkából a biarritzi FIPADOC és a torontói HotDocs után a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) is bemutatkozik, a Kolozsvárról indult filmrendező ennek kapcsán beszélt arról, hogy hogyan jutott el a merész koncepciótól a kész filmig.

Farvíz – A III. Magyar Filmhéten jártunk

2017. március 6. – írta

Volt egyszer egy Magyar Filmszemle. Volt, amilyen volt, volt baj is vele elég, de igazából inkluzív (vagy próbált lenni) és nevének megfelelően seregszemle-jellegű volt. Volt hangulata, az ember szeretett Budapestre járni Szemlére, mert az eltelt évben bemutatott filmek mellett az újdonságokat is megnézhette, de átfogó képet kapott a kisjátékfilmes, dokumentumfilmes és más, marginálisabb műfajokban történő országos, sőt, nemzeti mozgásokról is.

Filmtett-legek, 2016

2016. december 30. – írta

Hihetetlennek tűnik, de már megint csak úgy elröpült egy év. A tavaly is megnéztük ilyentájt, hogy melyek voltak a legolvasottabb cikkeink, meg hogy milyen kulcsszavakkal kerestetek a leginkább, az idén is furdalt a kíváncsiság. Reméljük, téged is :D

Megvannak a Filmalap Inkubátor Programjának idei nyertesei

2016. november 23. – írta

Bakony Alexa Egy fiú, Hartung Attila Senki nem megy sehova, Kárpáti György Mór Guerilla, valamint Visky Ábel Mesék a zárkából és Nagy Zoltán Impromtu című filmterve kap gyártási támogatást a Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor Programjának keretében. A pályakezdő filmeseket segítő pályázat idei eredményeit szerdán hirdették ki Budapesten.

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat