Címke: szőts istván

Szőts István, a mértékegység – Interjú Fazekas Eszterrel, a MaNDA restaurátor-filmtörténészével

2015. november 27. – írta

A nemzeti filmkincs, a filmtörténeti hagyomány ébren tartása szempontjából filmgyártás fenntartása mellett égetően fontos a régebbi, még nem digitális technikával készült filmek ‒ különösen a meghatározó alkotások ‒ megőrzése és felújítása. Magyarországon ezzel egyetlen intézmény foglalkozik, a MaNDA, ahol Fazekas Eszter filmtörténész, restaurátor, DVD- kiadványszerkesztővel beszélgettünk a közelmúltban restaurált és DVD-n is kiadott Szőts István-filmek kapcsán.

Restaurálták az Emberek a havasont

2014. november 10. – írta

A restaurálást követően DVD-n is megjelenik Szőts István 1941-es klasszikus filmremeke, az Emberek a havason, a DVD jövő héttől vásárolható meg – közölte a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA).

Szőts István-emléknapok az ELTE-n

2012. szeptember 18. – írta

A rendező születésének 100., és Emberek a havason című filmje velencei sikerének 70. évfordulója alkalmából emlékkonferenciát szerveznek Budapesten. A rendezvényeken való részvétel ingyenes.

Szőts István emlékkonferencia

2012. március 21. – írta

Az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete Szőts István születésének 100. évfordulója alkalmából emlékkonferenciát szervez 2012. szeptember 28–29-én.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat