Címke: szőcs petra

Mentorprogramot indít négy magyar filmrendező

2021. február 12. – írta

Szeptembertől Castorp Filmes Képzőműhely néven mentorálási programot indít négy író-rendező, Kárpáti György Mór (Guerilla), Moll Zoltán (Engedetlen), Szőcs Petra (Déva), Szilágyi Zsófia (Egy nap) és a fiatal producer, Kereszty Róza.

„Lynchnek a transzcendentális meditációját kipróbálnám” – Beszélgetés Szőcs Petrával és Nagy V. Gergővel a Déva kapcsán

2019. október 18. – írta

Alig pár évvel ezelőtt Szőcs Petra még a Filmgalopp erdélyi rövidfilmes verseny fődíját vihette haza a Csoszogj úgy-ért, tavaly pedig első nagyjátékfilmje már Velencében debütált. Interjúnkban a Déva rendező-forgatókónyvírójával, Petrával és a film társforgatókönyvírójával, Gergővel beszélgetünk költőiségről, mágiáról és a nehéz szeretetről.

Szőcs Petra Déva című filmje nyitja a 19. Filmtettfesztet

2019. szeptember 6. – írta

A Filmgalopp 2016-os fődíjasa, Szőcs Petra első nagyjátékfilmjével tér vissza a 19. Filmtettfesztre. A Velencei Biennálé finanszírozásával Erdélyben forgatott játékfilm, a Déva lesz a fesztivál nyitófilmje október 2-án, szerdán este hét órától. A kolozsvári vetítésen a rendező és a stáb több tagja is jelen lesz.

Kezdődik a velencei filmfesztivál, magyar versenyfilmmel

2018. augusztus 29. – írta

Nemes Jeles László Napszállta című filmje a versenyprogramban, Szőcs Petra Déva című első nagyjátékfilmje pedig a Biennale College Cinema szekcióban mutatkozik be a szerdán kezdődő 75. Velencei Filmfesztiválon, amelyre olyan sztárokat várnak, mint Lady Gaga, Ryan Gosling vagy Vanessa Redgrave.

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat