Címke: kiállítás

Így jöttünk – Nagylátószög: filmtörténeti kiállítás a Ludwig Múzeumban

2021. augusztus 11. – írta

120 éve annak, hogy elkészült az első, már megrendezett jeleneteket is tartalmazó magyar film, Zsitkovszky Béla A táncz című alkotása. Ennek apropóján a Nemzeti Filmintézet Nagylátószög címmel nyitott nagyszabású kiállítást a Ludwig Múzeumban július 28-án. A feladat nem volt kisebb, mint néhány jól körülhatárolható tematika segítéségével bemutatni a teljes magyar filmtörténetet. A vállalás tehát már kezdetben is szinte teljesíthetetlennek tűnt, az pedig, hogy milyen élményekkel távozunk a kiállításról, nagyban függ attól, hogy korábban mennyire mélyen foglalkoztunk a filmekkel.

Schnedarek Ervin legendás marosvásárhelyi filmes műhelyét bemutató kiállítás nyílik

2019. augusztus 26. – írta

Marosvásárhelyen 1950 és 1989 között Schnedarek Ervin köré keskenyfilmes műhely szerveződött, a legendás autodidakta filmes hagyatékát az Erdélyi Audiovizuális Archívum dolgozta fel, oral history interjúkkal felgöngyölítve, majd a Maros Megyei Múzeummal közösen kiállításon bemutatva a Mozigépész Iskola, a Pionírház és a Szakszervezetek Háza történetét.

Mátészalkán állítják ki Tony Curtis személyes tárgyait

2019. február 21. – írta

Kiállítás nyílik Tony Curtis (1925-2010) kétszeres Golden Globe-díjas magyar származású hollywoodi színészlegenda személyes tárgyaiból augusztusban a sztár édesapjának szülővárosában, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Mátészalkán - közölte a szatmári város önkormányzata az MTI-vel.

Kiállítvány – Julian Rosefeldt: Manifesto / Manifesztum

2018. február 1. – írta

Karl Marxtól Dziga Vertovig, a vorticizmustól a pop-artig körülbelül ötven híres kiáltványt kelt életre Julian Rosefeldt német művész Cate Blanchett tolmácsolásában. Figyelemreméltó kísérlet, de a múzeumok folyosóira száműzött avantgárd film nem ezzel az alkotással fogja visszahódítani magának a mozit.

Videóművészet, avagy hogyan semmizte ki a képzőművészet a mozit

2017. november 10. – írta

A monitorok, projektorok és mozivásznak alapfelszereléssé váltak a világ összes kortárs művészeti múzeumában az elmúlt ötven év során, így film és képzőművészet kapcsolatát firtató sorozatunknak ezt a darabját a videóművészetnek, illetve annak mozival való kapcsolatának szenteljük.

Saul fia fotókiállítás Sepsiszentgyörgyön

2016. február 20. – írta

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Tolerancia- és Lovag-termében Faceabout/Hátraarc címmel nyílt kiállítás tegnap este a Saul fia standfotósa, Hermann Ildi portréfotóiból. A kiállítást Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója és Czizek Gabriella, a Mai Manó Ház munkatársa és egyben a kiállítás kurátora nyitotta meg.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat