Címke: jiří menzel

Meghalt Jiří Menzel

2020. szeptember 7. – írta

82 éves korában meghalt Jiří Menzel filmrendező, a cseh újhullám ikonikus alakja. A szomorú hírt felesége, Olga Menzelová közölte tegnap este. A rendező hosszú ideje súlyos egészségügyi problémákkal küszködött.

Jiří Menzel kómában van

2017. november 22. – írta

Mesterséges kómában tartják Jiří Menzel filmrendezőt, aki egy sürgősségi műtét után került életveszélyes állapotba.

Menzel bemutatta az önéletrajzát

2013. december 12. – írta

Nagyon meglepve, mint egy olyan ember, aki először lépett a golfpályára és mindjárt be is talált a legtávolabbi lyukba, úgy érezte magát Jirí Menzel, amikor mindjárt az első játékfilmjéért – Szigorúan ellenőrzött vonatok – Oscar-díjat kapott.

Indiai filmé a Transilvania trófea

2013. június 9. – írta

Kiosztották a 12. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál díjait. A kétórás gálán sok meglepetés nem volt, hacsak azt nem számítjuk annak, hogy az indiai rendező távollétében egy magyar hangmérnök vette át a trófeát.

Jómagam és Fellini – Interjú Jiří Menzellel

2013. május 3. – írta

Jiří Menzel bizonyára a 20. század leghíresebb cseh rendezője, és életműve nemcsak Kelet-Európában, hanem az egész világban ismert. Már egyik első nagyjátékfilmjével, a Szigorúan ellenőrzött vonatokkal Oscar-díjat nyert, majd életre szóló együttműködés alakult ki közötte és a cseh író Bohumil Hrabal között, ennek számos alkotás lett az eredménye. Mindemellett színházi darabokban is játszott, színészként is dolgozott, könyvet is írt. Olyan átfogó kérdésekről faggattuk a ma is alkotó rendezőt, mint hogy hogyan látja ő életét és műveit, vagy mit jelent számára a film, a színház és a színészet – persze mindez az ő ironikus, „menzeli” stílusában tálalva.

Jirí Menzel filmpályázatot hirdetett Budapesten

2013. április 12. – írta

Hrabal habbal címmel Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező nemzetközi rövidfilmpályázatot hirdetett csütörtökön Budapesten Bohumil Hrabal cseh író születésének jövőre esedékes 100. évfordulójára.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat