Címke: jiří menzel

Meghalt Jiří Menzel

2020. szeptember 7. – írta

82 éves korában meghalt Jiří Menzel filmrendező, a cseh újhullám ikonikus alakja. A szomorú hírt felesége, Olga Menzelová közölte tegnap este. A rendező hosszú ideje súlyos egészségügyi problémákkal küszködött.

Jiří Menzel kómában van

2017. november 22. – írta

Mesterséges kómában tartják Jiří Menzel filmrendezőt, aki egy sürgősségi műtét után került életveszélyes állapotba.

Menzel bemutatta az önéletrajzát

2013. december 12. – írta

Nagyon meglepve, mint egy olyan ember, aki először lépett a golfpályára és mindjárt be is talált a legtávolabbi lyukba, úgy érezte magát Jirí Menzel, amikor mindjárt az első játékfilmjéért – Szigorúan ellenőrzött vonatok – Oscar-díjat kapott.

Indiai filmé a Transilvania trófea

2013. június 9. – írta

Kiosztották a 12. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál díjait. A kétórás gálán sok meglepetés nem volt, hacsak azt nem számítjuk annak, hogy az indiai rendező távollétében egy magyar hangmérnök vette át a trófeát.

Jómagam és Fellini – Interjú Jiří Menzellel

2013. május 3. – írta

Jiří Menzel bizonyára a 20. század leghíresebb cseh rendezője, és életműve nemcsak Kelet-Európában, hanem az egész világban ismert. Már egyik első nagyjátékfilmjével, a Szigorúan ellenőrzött vonatokkal Oscar-díjat nyert, majd életre szóló együttműködés alakult ki közötte és a cseh író Bohumil Hrabal között, ennek számos alkotás lett az eredménye. Mindemellett színházi darabokban is játszott, színészként is dolgozott, könyvet is írt. Olyan átfogó kérdésekről faggattuk a ma is alkotó rendezőt, mint hogy hogyan látja ő életét és műveit, vagy mit jelent számára a film, a színház és a színészet – persze mindez az ő ironikus, „menzeli” stílusában tálalva.

Jirí Menzel filmpályázatot hirdetett Budapesten

2013. április 12. – írta

Hrabal habbal címmel Jirí Menzel Oscar-díjas cseh rendező nemzetközi rövidfilmpályázatot hirdetett csütörtökön Budapesten Bohumil Hrabal cseh író születésének jövőre esedékes 100. évfordulójára.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Szavazó

Melyik filmet várod az idén ősszel-télen?

Friss film és sorozat