Címke: india

A világ legidősebb maratoni futójáról készül film Indiában

2021. január 21. – írta

Az Omung Kumar B rendezte Faudzsa a „szikh szupermanként” emlegetett, 109 éves maratoni futó, Faudzsa Szingh életét dolgozza fel. Szingh 89 évesen, 2000-ben futotta le először a londoni maratont, majd még hatszor teljesítette. Azóta már Torontóban, New Yorkban és más városokban is lefutotta a távot.

Posztmarveles stressz szindróma – Sam Hargrave: Tyler Rake - A kimenekítés / Extraction

2020. május 8. – írta

Mihez kezdenek a marveles alkotók a Bosszúállók szinte történelmi sikere után? Egyesek megpróbálnak eltávolodni az akció műfajától és kínos fantasy-kalandfilm remake-hez adják az arcukat (Robert Downey Jr. és a Dolittle), mások folytatják az egyébként is szép és többnyire igényes színészi munkájukat (Mark Ruffalo és a Dark Waters), a kemény mag pedig visszatérni látszik a képregényadaptációhoz, ugyanis A kimenekítés az Ande Parks, Joe Russo és Anthony Russo által közösen jegyzett, Ciudad című képregény filmes feldolgozása.

Megnyílt az indiai film első múzeuma

2019. január 30. – írta

Az indiai film történetét bemutató első múzeum nyílt meg Mumbaiban állami támogatásból. A 19. századi bungalóban és egy modern üvegépületben berendezett kiállítás 1,4 milliárd rúpiába (19,6 millió dollárba) került.

(Többé már nem) láthatatlanok – Halász Glória: Rupa butikja

2017. november 3. – írta

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy szerelemféltésből vagy visszautasítás miatti, sértett gőgjükben löttyintenek férfiak savat a nők arcára, akiket ezzel egy életre megbélyegeznek. A Rupa butikjából kiderül, hogy ennél sokkal árnyaltabb a kép, ugyanolyan sokszínű, mint a címszereplő lány boltocskájának kelméi.

Indiában himnuszt játszanak a mozik

2016. december 5. – írta

A legfelsőbb bíróság határozata nyomán a filmvetítések előtt le kell játszani a himnuszt az indiai mozikban. A cél a „haza iránti tisztelet” erősítése.

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat