Címke: gyarmathy lívia

Meghalt Gyarmathy Lívia filmrendező

2022. május 26. – írta

Türelemmel és méltósággal viselt, hosszú betegség után, 90 éves korában elhunyt Gyarmathy Lívia Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes és kiváló művész, a magyar mozgókép mestere – adta hírül a Nemzeti Filmintézet.

Vadvízi népmese 21. századi módra: kifordulva – Gyarmathy Lívia: Kis halak… nagy halak…

2009. február 1. – írta

Gyarmathy Lívia az a rendező, akinek a filmjében érzem az avar illatát, ha egy szereplő a lehullott leveleken lépked. Pontos, precíz képek, természetfilmbe illő beállítások, releváns témák, problémás szituációk. A Táncrend, A mi gólyánk és A lépcső rendezőjének legújabb dokumentumfilmje a tavaly májusi díszbemutató után a szemlére is meghívást kapott.

Hullámzó színvonalú kezdőnap a szemlén

2009. január 28. – írta

Számos technikai bakival és ugyanannyi jó filmmel kezdődött tegnap a 40. Magyar Filmszemle. A budapesti Mammut bevásárlóközpontot felváltó MOM park elődjénél kellemesebbnek bizonyult. Bár a jegyelővétel, a szakmai és a sajtókártyák körül a délelőtti órákban még meglehetős káosz uralkodott, a 40. filmszemle helyszínén délben már érezhetően zsongó fesztiválhangulat volt.

A tolerancia és a tapintat magasiskolája – Nem fikciós filmek szekció. Budapest, Mamut mozi, 2003. január 28. – február 4.

2003. március 15. – írta

Az idei filmszemlén – a szervezők gyakran hangoztatott szándéka szerint – a dokumentumfilm „hátrányos helyzetén” változtatni igyekeztek; ezért a vetítéseket egymást követő napokra, a rendezvény kezdetére tűzték ki. Bár ez épp a hétköznapokat jelentette, a nézőszám (a tavalyihoz képest) így is emelkedett.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat