Címke: gopo-díj

Íme, az idei Gopo-díjasok

2021. június 30. – írta

Kedd este a bukaresti Mihai Eminescu amfiteátrumban, szabadtéren osztották ki a román filmes díjakat, fődíjas a colectiv.

A colectiv nem indul a dokumentumfilmes Gopo-díjért

2021. május 16. – írta

A producerek kérésére Románia első Oscar-jelölt filmje, a legjobb idegen nyelvű film és a legjobb dokumentumfilm kategóriában is finalista colectiv nem indult a Gopo-díjak dokumentumfilmes versenyében, Alexander Nanau filmje azonban így is öt Gopo-jelölést kapott.

A legújabb román újhullám – A Gopo-díjra jelölt rövidfilmekről

Ugyan a „román Oscarként” számon tartott Gopo-gála a járvány miatt elmarad, azért a szavazás folyik, és a nyerteseket is megismerhetjük március 24-én. Mi pedig ezúttal nem a nagyjátékfilmekre koncentráltunk, hanem a kicsikre: idén öt fikciós és három dokumentumfilm versenyez a szobrocskáért, ezeket vettük számba.

Adela Mărculescu kapja a román életmű-„Oscart”

2020. február 11. – írta

Több mint 50 évnyi színpadi és filmes karrierje elismeréseként életműdíjat kap Adela Mărculescu színésznő a 14. Gopo-gálán. A „román Oscarként” is emlegetett díjakat március 24-én adják át a Bukaresti Nemzeti Színházban.

Gopo-díjra jelölték Hatházi Andrást

2017. február 23. – írta

A kolozsvári színművészt Marian Crișan Orizont című filmjében nyújtott teljesítményéért méltatja a jelöléssel a Román Film Népszerűsítéséért Egyesület. A Saul fia legjobb európai film díjára esélyes.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc Cronenberg-filmed?

Friss film és sorozat