Címke: évforduló

Ennyi év után is – Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts / Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba

2022. január 4. – írta

Szinte hihetetlen, de 20 éves a Bölcsek köve alcímet viselő első Harry Potter-film, az HBO pedig ez alkalomból ismét felült a nosztalgiavonatra, a Jóbarátok stábja után a varázsvilág legfontosabb szereplői is megkapták a maguk találkozóját. Jelen produkció pedig teljesíti is mindazt, amit egy ilyen évfordulótól el lehet várni. Hogy egy olyan műfaj kívánalmait vizsgáljuk-e, aminek jóformán léteznie sem kellene – nos, ez egy másik kérdés.

Harry Potterék visszatérnek Roxfortba

2021. november 17. – írta

Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint visszatér varázslókalandjaik helyszínére: az HBO felkérésére fognak mesélni a Harry Potter-filmek forgatásáról.

A 120 éves magyar filmet ünnepli idén a filmarchívum

2021. január 18. – írta

2021. április 30-án lesz a 120. évfordulója annak, hogy bemutatták a legelső magyar filmet, A tánczot. A Nemzeti Filmtézet ünnepi programmal és ismeretterjesztő filmsorozattal készül az évfordulóra, nemzetközi kutatási programot indít, és iskolások számára ingyenesen elérhetővé tesz filmeket.

A Körhinta is visszatér Cannes-ba

2017. május 4. – írta

A Szegénylegények és a Szerelem után idén Fábri Zoltán Körhinta című klasszikusa tér vissza a Cannes-i Fesztiválra. A film premierje 61 évvel ezelőtt volt, ugyanitt.

„Gyermeki kíváncsisággal látni a világot"

2012. június 18. – írta

Az 1927-ben született Dargay Attila idén lenne 85 esztendős. Ebből az alkalomból a Magyar Posta emlékbélyeget, az Uránia Nemzeti Filmszínház pedig vetítést rendez Dargay egészestés játékfilmjeiből. 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Szavazó

Melyik a kedvenc Hans Zimmer-filmzenéd?

Friss film és sorozat