Címke: berlin

Az Örök tél lett Európa legjobb tévéfilmje

2018. október 21. – írta

Szász Attila Örök tél című alkotása nyerte a legjobb európai tévéfilmnek járó díjat a Prix Europa filmes és tévés seregszemlén Berlinben. Gera Marina, a film főszereplője vette át a díjat pénteken az alkotók nevében.

Olasz-holland duó veszi át a Berlinálé vezetését

2018. június 23. – írta

Egy olasz és egy holland filmes szakember, Carlo Chatrian és Mariette Rissenbeek veszi át a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinálé) vezetését 2020-tól. „Fiatalabb, nemzetközibb és még inkább kísérletező kedvű” lesz a szemle.

Berlin feladta rég – Jan Ole Gerster: Oh Boy

2013. október 16. – írta

Felnőni néha annyit jelent, mint belátni: valójában fogalmunk sincs, mit jelent. Kevés huszonvalahány esztendős fiatal vallja így be magának, de amelyik eljut ehhez az önnön linkségével szemben alkalmazott őszinteségi pillanathoz, észre sem veszi, hogy meglépte a lépnivalót. A kíméletlen nagybetűs ezennel itt van, nyitogatja az ajtókat, mindenfélékre rávesz, s kényszerítő ereje akkor is mindenható, mikor semmi mással nem kívánjuk kitölteni az ajándékba kapott órákat, mint az otthonunkat jelentő örök nagyváros metróvonalai között céltalanul sodródni a kitudja felé.

Megnyílt a világ első képes forgatókönyv kiállítása

2011. augusztus 15. – írta

Megnyílt a látogatók előtt a képes forgatókönyvekből (storyboard) világszerte rendezett első átfogó kiállítás csütörtökön Berlinben; az érdeklődők Alfred Hitchcock, Steven Spielberg vagy épp Martin Scorsese híres munkáinak képi vázlatával találkozhatnak.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Szavazó

Melyik zenész életéből néznél biopicet?

Friss film és sorozat