Címke: alkotótábor

„Mindig az a jó, amit elnézel” – Interjú Prikler Mátyással, a Köszönöm, jól! című film rendezőjével

2013. június 7. – írta

Prikler Mátyás szlovákiai filmrendező első nagyjátékfilmjével, a Köszönöm, jól!-lal az idei Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon szerepelt, Magyarországon a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál keretében láthattuk a filmet, Romániában pedig a TIFF-en, a Fókusz Szlovákia szekcióban vetítik. A rendezővel a magyar premier után beszélgettünk.

Jelenetek egy alkotótáborból – Beszámoló a 10. Filmtett-alkotótáborból – 2011. július 27. – augusztus 7., Sepsibesenyő

2011. augusztus 9. – írta

A hosszan utazó ember valamiért késztetést érez, hogy folyamatosan reagáljon a látottakra. Mindenféle, addig talán nem is ismert művészi hajlam és szándék előkerül ilyenkor. Az utas regényt akar írni, vagy éppen megrendezi magában azt a filmet, amelyben remekül működne egy csendes, sejtelmes vonatjelenet. Így vagyok én most: lejárt a tizedik Filmtett-tábor, és én majdnem nyolc óra alatt próbálom meg összerakni, szavakból, hangokból és képekből, hogy milyen is volt ez a tíz nap.

...amikor mindent filmben mondunk el – Tudósítás a 10. Filmtett-alkotótáborból – 2011. július 27. – 2011. augusztus 7., Sepsibesenyő

2011. augusztus 3. – írta

Tudósítani nem egyszerű. Öt nap eseményeit kellő igényességgel, részletességgel és pontossággal visszaadni – nagyon nem egyszerű. A 10. Filmtett-alkotótábor eddigi történéseit pedig gyakorlatilag lehetetlen olyan formába önteni, hogy a távolmaradtak ne kezdjenek hirtelen idekívánkozni. De megeshet, hogy pont ez a cél.

Nyári alkotótábor Orosházán

2011. május 17. – írta

A Diamond/Art Media idén nyáron ismét művészeti alkotótábort rendez Orosházán. Az egyhetes intenzív alkotói együttlét a filmezés, a színészet és a fotózás iránt érdeklődőknek kínál kitűnő tanulási lehetőséget, ezúttal két időpontban is, július 11. és 17., valamint 25. és 31. között.

A 9. Filmtett-Duna Műhely táborlakóinak írásai – most online verzióban is!

2010. október 12. – írta

Aki nem érte be a Filmtetten megjelent két tábori beszámolóval, az most kedvére csemegézhet a helyszínen készült csoportvezetői interjúkból, a csoportok mindennapjairól készült kis riportokból, a forgatási beszámolókból (a nyomtatásban Super 9 néven megjelent kiadványból) – egy szó, mint száz, a táborlakók írásaiból, melyeket IDE kattintva lehet megtekinteni. Jó szemelgetést!

Véget ért a IX. Filmtett–Duna Műhely alkotótábor

2010. augusztus 15. – írta

Már kihűlőfélben van a homoródfürdői filmes csapat helye, ugyanis a mai nap végeztével lezárult a IX. Filmtett–Duna Műhely alkotótábor. A filmesek idei termése hamarosan a nagyközönség számára is megtekinthető lesz, az olvasóknak addigis be kell érniük a tábor alatt készült két beszámolóval (melyek itt és itt olvashatóak), valamint egy tömör, de annál beszédesebb fotóalbummal. Jövőre – bár nem ugyanitt! – mindenkit ismét sok szerettel (vissza)várunk!

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Szavazó

Ki a kedvenc Jedi lovagod?

Friss film és sorozat