Címke: saul fia

Nem lehetett ez a film szép – Interjú Erdély Mátyás operatőrrel

2016. február 22. – írta

Az utóbbi öt-tíz év egyik legerősebb filmje számomra a Saul fia. Mindig azzal szoktam lemérni, hogy mennyire működik egy film, hogy mennyire tudom elfelejteni a technikát, hogy mennyire érzem azt, hogy visz a film magával, anélkül, hogy eszembe jutna, hogy most itt van egy derítés, most átkomponált az operatőr vagy ilyesmi. A Saul fiánál még azt sem vettem észre, hogy nem figyelek a technikára. Erdély Mátyás operatőrrel beszélgettünk az alkotói folyamatról, arról, hogyan lehetett így elrejteni a nyomokat.

Saul fia fotókiállítás Sepsiszentgyörgyön

2016. február 20. – írta

A sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum Tolerancia- és Lovag-termében Faceabout/Hátraarc címmel nyílt kiállítás tegnap este a Saul fia standfotósa, Hermann Ildi portréfotóiból. A kiállítást Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója és Czizek Gabriella, a Mai Manó Ház munkatársa és egyben a kiállítás kurátora nyitotta meg.

Öt BAFTA-t kapott A visszatérő

2016. február 15. – írta

A visszatérő az elmúlt év legjobb filmje a brit filmakadémia szerint. A túlélődráma elnyerte a legjobb rendezőnek, férfi főszereplőnek járó, valamint a legkiválóbb fényképezésért és hangért járó díjakat is.

Pert indítanak a Saul fia producerei

2016. január 29. – írta

Rágalmazásért indítanak pert a Saul fia producerei egy német lap ellen, amiért a benne megjelent Nemes-Jeles-interjúban „el nem hangzott” gondolatokat közölt. A szöveg szerint a rendező élesen bírálta Magyarországot és a díjátadókat.

Oscar-jelölt filmeket vetítenek holnap az Urániában

2016. január 22. – írta

A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra esélyes Saul fiát, a Mustang című francia-német-török drámát, valamint A kígyó ölelése című kolumbiai-venezuelai-argentin filmet vetítik szombaton Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A Saul fia megkezdte az „Oscar-szezont”

2015. december 2. – írta

Nemes-Jeles László első nagyjátékfilmjének ítéli az idei legjobb külföldi film címét a New York-i National Board of Review, de a Variety, a brit Sight&Sound és az International Press Academy is a legjobbak közé sorolta a filmet.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat