Címke: kocsis ágnes

Magyarok Flandriában

2010. október 11. – írta

Mundruczó Kornél a versenyprogramban, Kocsis Ágnes a zsűriben – négy magyar film érkezik a ghenti filmfesztiválra, Belgium vezető nemzetközi filmfórumára.

A 63. Cannes-i Filmfesztivál díjai

2010. május 24. – írta

Május 23-án, vasárnap zárult a 63. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, ami május 12. óta tartott a Croisette-en. Az Arany Pálmát egy misztikus thai film, a Lung Boonmee raluek chat (Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives) nyerte. (EST.hu)

Magyar és román világpremierek Cannes-ban

2010. április 16. – írta

Párizsban nyilvánosságra hozták a 63. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjába meghívott játékfilmek részleges listáját. A május 12-én kezdődő seregszemle válogató bizottsága a nagyvilág filmművészetének újdonságait reprezentáló közel 4000 benevezett filmből válogatta a hivatalos programot, melybe Kocsis Ágnes új alkotása, a Pál Adrienn is meghívást kapott az „Un certain regard” szekcióba.

Egyszer volt, hol nem lesz – Mentális road-movie Kocsis Ágnessel

2009. március 20. – írta

Kocsis Ági újra forgatott. A Friss levegővel a kortárs magyar film palettájára új színt hozó fiatal rendezőnő ismét sorsokat követ, lelket rajzol. De messze még, hogy lássuk az egészet: a Pál Adrienn a 2010-es szemlén kerül moziba. Addig egy kis kóstoló: a 40 naposra tervezett forgatás közepén 3 helyszínen jártam, s figyeltem hogy rajzolódik a film. Embertől emberig.

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Szavazó

Melyik filmnek drukkolsz az idei Oscaron?

Friss film és sorozat