Címke: budapest

Add a véred Drakulicsért!

2019. október 22. – írta

Véradást szerveznek Budapesten a Drakulics elvtárs magyar retró-vámpír-kém-vígjáték alkotói a Magyar Vöröskereszt segítségével.

Október 11-én búcsúznak Sára Sándortól

2019. október 10. – írta

Október 11-én, pénteken 15 órakor tartják Sára Sándor Kossuth-nagydíjas filmrendező, operatőr, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagjának búcsúztatóját a budapesti Szent István-bazilikában gyászmise keretében, a katolikus egyház szertartása szerint - tudatta az MMA csütörtökön az MTI-vel.

Skandináv filmtörténeti ritkaságokkal indul az ősz Budapesten

2019. szeptember 19. – írta

A Skandináv Ház filmtörténeti kurzust indít a budapesti Art+Cinemában, ahol az északi országok filmművészetének és a skandináv mozgóképek hosszú ideje tartó, kimagasló népszerűségének titkát fejthetik meg a látogatók egy-egy filmtörténeti ritkaság vetítését követően a sorozat házigazdájával, dr. Zalán Márk filmkritikussal, filmtörténésszel.

Csütörtöktől válthatók jegyek a Szemrevaló Filmfesztiválra

2019. szeptember 18. – írta

Szeptember 26. és október 6. között szervezik meg a budapesti Művész moziban a Szemrevaló|Sehenswert Filmfesztivált, amelyen a német nyelvterület legfrissebb alkotásai mutatkoznak be, többek között Bruno Ganz utolsó filmszerepe is látható. A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös rendezvényén 30 vetítés közül öt után lesz közönségtalálkozó.

Amerikai alkotás nyerte az Arany BuSho-díjat

2019. szeptember 2. – írta

Szombat este adták át az agusztus 27. és 31. között Budapesten zajló 15. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál díjait. A fesztivál fődíját, az Arany BuSho-díjat egy amerikai alkotás, Claire Fowler Salam című filmje nyerte, de magyar filmek is kaptak elismerést.

Friss film és sorozat

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Szavazó

Ki a kedvenc Napóleonod?

Friss film és sorozat