Sportfilm

Vízszekerek – George Clooney: The Boys in the Boat

2024. február 2. – írta

George Clooney valós eseményeket feldolgozó sportfilmje javarészt bevett történetmesélési és ábrázolási technikákat alkalmaz, a műfaji konvenciókhoz ugyanakkor olyan feszült megvalósításmód társul, aminek köszönhetően az alkotók a történtek ismert végkimenetele ellenére is végig képesek fenntartani a figyelmet.

Egy csapat mindenek felett? – Ben és Gabe Turner: Captains of the World

2024. január 17. – írta

Egy futball-világbajnokság a sportág rajongóit hihetetlen lázba képes hozni korosztálytól függetlenül, de a sporttal „párhuzamosok” világába is be bír szivárogni. A Netflix FIFA-val együttműködésben készült dokumentumfilm-sorozata hat részben, összesen 280 percben rajzol portrét a tavalyelőtt lezajlott világverseny elődöntőbe került csapatainak kapitányairól olyan formában, ami rajongót és „párhuzamost” egyaránt képes lebilincselni, és egyúttal egy szubkultúra keresztmetszetét adja.

A vízilabda braziljai – Zákonyi S. Tamás: A nemzet aranyai

2023. április 19. – írta

A magyar férfi vízilabda–válogatott a  2000-es évek első évtizedében viszonyítási pont volt a sportágban: az egymás után három olimpiai aranyérmet nyerő együttes tagjait rocksztároknak kijáró lelkesedés övezte, és négyévente még az is leült megnézni a vízilabda-döntőt, aki egyébként semmilyen sportágat nem követett. Zákonyi S. Tamás műfajában megdöbbentően hosszú, 149 perces mozija úgy állít emléket a korszakos gárdának, hogy közben megpróbálja egyénenként is bemutatni az együttes tagjait.

Szűrő
Rovatok
Cikksorozatok
Filmműfajok
Tematikák

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat